6 tips för ett lyckat dop eller namngivning!

6 tips för ett lyckat dop eller namngivning!

Mitt i det fantastiska, livsomställande och ibland något kaotiska livet med ett nyfött barn, så ska ett barndop eller namngivning planeras och genomföras. Men ta det lugnt! Här är 6 tips på hur du lätt och enkelt kan skapa och förbereda allt online, när du själv har tid, för en unik och personlig fest. Skapa allt från inbjudan till dekorationer och dukning utan att ens behöva lämna hemmet. Låt ditt barns dop eller namngivning bli en fin, stressfri dag att minnas hela livet.

1. Låt ditt barn spela huvudrollen – börja med inbjudan

Skapa ett personligt inbjudningskort till dopet

Ditt barn är det finaste du har, låt alla gästerna få ta del av ditt vackra barn redan på inbjudan. Idag finns det ett enkelt sätt att skapa en unik och personlig inbjudan online. Här finns mängder av inbjudningskort att välja mellan, och det är dina foton som står i centrum. För att göra det ännu enklare har smartphoto samlat alla inbjudningskort på ett ställe.

2. Festdekorationer värda att återanvända

Vimplar i taket kan lyfta och sätta en personlig prägel på mottagningen.

Att skapa en mysig stämning på mottagningen gör du enkelt med personliga dekorationer. Häng till exempel upp vackra vimplar i taket med bilder på ditt barn. Vimplarna kan du sedan med fördel använda dig av när du dekorerar barnrummet. Vimplarna finns i flera olika varanter och färger. Se hela sortimentet av vimplar här.

3. En personlig dukning

Även borden är värda att dekoreras. Rulla servetter och fäst ihop dem med en vacker och personlig servettring.

Skäm även bort dina gäster med en liten ”treat” på varje plats i form av en personlig godispåse, klubbor med etiketter eller varför inte dessa söta tvålar. För en mer formell tillställning eller med många inbjudna är det även en god idé att göra en bordsplacering. Placeringskort med foto gör det enkelt och extra personligt

4. Visa er uppskattning till gästerna

Visa din uppskattning till gästerna med en personligt tackkort

Både familjen och vännerna som var med och delade denna lyckans dag är värda att tackas för att de var med och förgyllde ditt barns första fest. Lika enkelt som du skapade inbjudan online kan du även skapa dina tackkort. Välj gärna samma design som inbjudan för att behålla den röda tråden, men skapa variation genom t.ex. ett annat format till exempel något av Smartphoto kort med kreativ form. Skicka även med ett foto från festen på gästen själv som en extra överraskning för att visa er uppskattning. Varför inte välja ett foto i kvadratiskt format?

5. Bevara minnen från dopet

Ett tips är att samla ihop alla gästers bilder från dagen och skapa en vacker Fotobok. Välj bland hårt eller mjukt omslag och massor av stilrena och vackra designs för att rama in denna dag. Detta är den finaste gåvan du kan ge ditt barn för framtiden.

6. Förvara gåvorna i ett vackert skrin

Förvara dopgåvorna i ett vacker smyckeskrin.

Till dopet och namngivning är en vanlig gåva att ge smycken till barnet. Men istället för att låta guldkedjorna och berlockerna ligga i sina presentaskar kan du skapa ett personligt smyckeskrin till ditt barn. Skrinet är gjord av trä med hög kvalitet som behandlats och sedan färgats mörkbrunt. Locket har ett keramiskt inlägg där din bild trycks på.

Söker du efter fler ideér för att arrangera ett dop eller namngivning titta här.

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.