6 tips för ett lyckat dop eller namngivning!

6 tips för ett lyckat dop eller namngivning!

Mitt i det fantastiska, livsomställande och ibland något kaotiska livet med ett nyfött barn så ska ett barndop eller namngivning planeras och genomföras. Men ta det lugnt! Här är 6 tips på hur du lätt och enkelt kan skapa och förbereda online när du själv har tid för en unik och personlig fest. Skapa allt från inbjudan till dekorationer och dukning utan att ens behöva lämna hemmet. Låt ditt barns dop eller namngivning bli en fin, stressfri dag att minnas hela livet.

1. Låt ditt barn spela huvudrollen – börja med inbjudan

Ditt barn är det finaste du har, låt alla gästerna få ta del av ditt vackra barn redan på inbjudan. Idag finns det ett enkelt sätt att skapa en unik och personlig inbjudan online. Här finns mängder av inbjudningskort att välja mellan, och det är dina foton som står i centrum. För att göra det ännu enklare har smartphoto samlat alla inbjudningskort på ett ställe.

Inbjudningskort dop

Skapa ett personligt inbjudningskort till dopet

dopkort

2. Festdekorationer värda att spara

Att skapa en mysig stämning på mottagningen gör du enkelt med personliga dekorationer. Häng upp gulliga vimplar i taket med bilder på ditt barn. Även presentbordet kan få en personlig prägel genom att sätta handflaggor i en vas. Både vimplar och handflaggor är sedan perfekta detaljer att återanvända när du inreder barnrummet!

Vimplar med foto

Vimplar i taket kan lyfta och sätta en personlig prägel på mottagningen.

3. En personlig dukning

Även borden är värda att dekoreras, rulla servetter och fäst ihop dem med dekorationsklistermärken med foto. Skäm även bort dina gäster med en liten ”treat” på varje plats i form av en personlig godispåse. För en mer formell tillställning eller med många inbjudna är det även en god idé att göra en bordsplacering. Placeringskort med foto gör det enkelt och extra personligt.

Godispåse

Överraska dina gäster med en ”treat”

4. Visa er uppskattning till gästerna

Både familjen och vännerna som var med och delade denna lyckans dag är värda att tackas för att de var med och förgyllde ditt barns första fest. Lika enkelt som du skapade inbjudan online kan du även skapa dina tackkort. Välj gärna samma design som inbjudan för att behålla den röda tråden, men skapa variation genom t.ex. ett annat format. Skicka även med ett foto från festen på gästen själv som en extra överraskning för att visa er uppskattning. Varför inte välja ett foto i kvadratiskt format? Väldigt trendigt just nu!

Tackkort med foto

Visa din uppskattning till gästerna med en personligt tackkort

5. Skapa ett vackert minne av dagen

Ett tips är att samla ihop alla gästers bilder från dagen och skapa en vacker Fotobok. Välj bland hårt eller mjukt omslag och massor av stilrena och vackra designs för att rama in denna dag. Detta är den finaste gåvan du kan ge ditt barn för framtiden.

Fotobok dop

6. Förvara gåvorna i ett vackert skrin

Till dopet och namngivning är en vanlig gåva att ge smycken till barnet. Men istället för att låta guldkedjorna och berlockerna ligga i sina presentaskar kan du skapa ett personligt smyckeskrin till ditt barn. Skrinet är gjord av trä med hög kvalitet som behandlats och sedan färgats mörkbrunt. Locket har ett keramiskt inlägg där din bild trycks på.

Smyckeskrin

Förvara dopgåvorna i ett vacker smyckeskrin.

 

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *