Barnens jul – så gör du hela julen extra speciell!

Barnens jul – så gör du hela julen extra speciell!

Alla minns vi våra barndomsjular. Spänningen, väntan och den obeskrivliga glädjen när tomten äntligen knackar med bestämda slag på dörren…  När du får barn så får du den unika möjligheten att uppleva julen som barn en gång till – nu genom dina barns ögon. Då kan du säkert minnas att det är detaljerna som är de viktiga, inget får glömmas eller lämnas åt slumpen när det kommer till julen. Julen för ett barn handlar inte bara om julafton utan även om de viktiga förberedelserna och tiden innan.  Vi har satt ihop några enkla tips på hur du gör julen och väntan på julafton oförglömlig för ditt barn. Vi börjar redan på första advent och jobbar oss sedan vidare ända fram till julafton.

Barnens jul

Låt väntan på tomten bli rolig!

1. Första advent
Även fast många barn redan nu har börjat prata om julen så drar den stora jullängtan på allvar igång den första advent när julkalendern startar och luckor för börja öppnas. I år kan du ge ditt barn en lite annorlunda adventskalender. En kalender där du lägger till tre av dina bästa bilder och där barnet får sätta ett klistermärke för varje dag det närmar sig jul. Alla barn älskar klistermärken!

Adventskalender med foto

Adventskalender med foto

2. Barnens egna photo shoot och årets julkort
Involvera barnen i årets julkort. Arrangera en photo shoot med barnen. Klä dem i fina tomtekläder och ös på med rolig rekvisita till exempel inslagningspapper och snören eller julgransprydnader. Det blir lite som att leka julafton. Fram med kameran och var beredd att fånga fantastiska ögonblicksbilder. Tänk på att postens sista dag för julfrimärken är den 16 december så beställ dina julkort i god tid (vi rekommenderar att du lägger din beställning senast 6 december hos oss för att vara på den säkra sidan). Vill du ha tips på hur du kan få bra bilder på barnen titta här. I år har vi fått många nya design för julkort (till exempel detta roliga kort där barnet får söta renhorn) du hittar hela utbudet av julkort här.

Ett roligt julkort

Vi älskar denna nya design på årets julkort där personen på bilden får egna renhorn

3. Lussebaket
Att baka pepparkakor och lussekatter är också en fantastisk tradition som tar oss ytterligare ett steg närmare julen! Ge barnen en tidig julklapp som kommer att göra julbaket extra roligt – ett eget förkläde med sin egen bild. Det kommer garanterat att bli så mycket roligare när din lilla stjärnbagare har sitt eget förkläde. TIPS: Du vet väl om att en hemmagjord present är den bästa gå-bort-presenten i juletid. Baka dubbelsats av t ex pepparkakor och skapa en personlig kakburk (kanske en bild från julbaket på locket) eller gör som Sveriges Mästerkock 2015 Sandra Mastio och sätt receptet på kakan på burken – du hittar hennes tips här.

Förkläde

Skapa ett personligt förkläde till din lilla stjärnbagare!

4. Julpynta hemmet
För ett barn kan det aldrig bli för mycket julpynt. Låt barnen vara med och pynta och låt det vara mycket av allt. I år kan ni även skapa eget pynt. Gör en julkula till granen med din bästa bild till exempel. Här kan du med fördel använda de fina bilderna från photo shooten till julkortet. En gran full med söta små tomtar, kan det bli bättre…

Julkula

Gör ditt eget julpynt och häng din lilla favorit i julgranen.

Eller varför inte göra snygga flasketiketter och gör glögg tillsammans. Njut sedan av glögg eller varm choklad tillsammans med barnen. Extra roligt blir det med en julig mugg med bild på varje familjemedlem.

Julmugg med foto

Skapa juliga muggar till glöggen.

5. Julklappstips i mängder
Barn älskar att se bilder på sig själva! I år kan du ge ditt barn den bästa julklappen, nämligen personliga julklappar. Vi skulle kunna göra en lång lista bara på detta ämne för i år har vi så många fina julklappar för barn. Titta till exempel in på denna sidan: Första julen. Skapa memory eller något av våra andra spelkort eller kanske pussel? Här hittar du ännu fler tips på julklappar till barn.

Julklappstips

Skapa personliga julklappar

Årets julklapp tror vi kommer att bli MyNamebook. En fantastisk barnbok som skapas unikt till ditt barn. MyNameBook är den ultimata godnattsagan. I denna bok sätts barnets förnamn och efternamn ihop bokstav för bokstav, med lekfulla rim i vilka olika djur samlar in alla bokstäver för att bilda namnet. Barnen kommer att älska det! Det är inte bara roligt utan även lärorikt. De kommer att lära sig att stava sina namn på ett magiskt och originellt sätt.

mynamebook

Så kul att få en egen bok med sig själv som huvudperson

Här kommer ett sista tips som ligger utanför förberedelser och firandet av jul. Du kommer att ha många fantastiska bilder i din kamera efter denna högtid. Låt dem inte ligga gömda och glömmas bort på din dator, drive eller externa hårddisk. Skapa en vacker fotobok av dina bästa bilder från hela julen. Så kul att bläddra tillsammans i och minnas! Du har väl inte missat vår fotoboksskola – så enkelt är det att skapa en fotobok.

Fotobok jul

Skapa en fantastisk julfotobok av dina bästa julbilder.

Just nu är vårt första julerbjudande i full gång. Passa på att handla dina juldekorationer och klappar till ett förmånligt pris.
Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet

Julerbjudande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.