9 tips på personliga och unika festdekorationer till sommarens fester!

9 tips på personliga och unika festdekorationer till sommarens fester!

Festdekorationer - en girlang av foton!Dags för fest och tid att roa sig, hurra! Njut av god mat, i goda vänners sällskap, hög stämning, upplev känslan att det inte finns några problem i världen … Oavsett om det är en födelsedagsfest, trädgårdsfest, inflyttningsfest, fira en jubilar, konfirmation, 18-årsdag eller bara grillfest på sommaren: Så älskar alla att få en inbjudan! Men att fixa en fest är kanske inte alltid det allra lättaste. Som värd kan du lätt drabbas av prestationsångest. Det ska inte bara vara välplanerat, utan det kan också vara en utmaning att ordna unika festdekorationer.

Festdekorationer kan många gånger vara ganska tråkiga: ballonger på väggen, färgglada servetter och några blommor på bordet. Det är verkligen synd, eftersom du kan sätta en personlig prägel på hela festen med hjälp av några små och enkla detaljer. Till exempel som roliga accessoarer på bordet, väggdekorationer med foton på dina vänner eller ett unikt presentbord. Dina gäster kommer inte bara komm ihåg sällskapet och den goda maten, utan också dessa små detaljer som tog festen till nästa nivå.

Står du i startgroparna för att börja planera för en stor fest eller tillställning? Du kan spara dig mycket tid genom att använda tipsen på festdekorationer här nedan, för det kommer garanterat att bli ett minnesvärt evenemang!

1. Festdekorationer till väggarna – en canvas med bilder på gästerna

Festdekorationer - canvas med bild på gästerna

Samla foton på gästerna (från sociala medier eller från någon tidigare fest) och skapa ett collage av dem på canvas. Du kan välja att göra ett roligt kollage med bilder på grimaser och fåniga miner, eller så gör du det mer med klass och stil och visar alla från sin bästa sida. Tavlan blir den perfekta festdekorationen som definitivt kommer att väcka uppmärksamhet på festen och blir fint ¨även att ha på väggen efteråt också.

2. Ett annorlunda paketbord blir också en festdekoration!

Låt paketen bli en del av festdekorationen

Trött på stelt och tråkigt paketbord? Gör istället ett festdekoration av presenterna. Om du har trädgårdsfest, kan du hänga dem i band från ett träd (dekorerat med ljusslinga) eller från stolarna vid dukningen. Om festen är inomhus, kan du hänga dem lite snitsigt från en gardinstång eller ledstång. Du kan alla njuta av de fina inslagningarna innan det är dags att öppna paketen.

3. Gör paketöppnandet till en lek!

Retrosklistermärken

Det sista tipset kan tas ännu längre genom att göra en tävling av presentöppningen. Gör i förväg små presentetiketter med bildgåtor* eller gåtor, och sätt dem på olika ställen runt om i huset. Ge sedan varje gäst ett retroklistermärke med deras namn och ett svar på någon av gåtorna, och fäst den på presenten som gästen kom ed. Först när gästen har hittat gåtan som matchar hans eller hennes present, får värden öppna den.

*Du kan hitta massor av inspiration till bildgåtor på Internet.

4. Vinylposter – den perfekta festdekorationen till utomhusfesten!

Vinylposter är den perfekta utomhus dekoration

En trädgårdsfest kräver trädgårdsdekorationer. Om möjligt ska festdekorationerna kunna vara kvar efteråt. Använd en stor vinylposter för att förvandla trädgården till ett lavendelfält i Provence, en äng med betande kor eller en häftig solnedgång på en exotisk strand. Om du har ett tema för festen, kan du matcha de andra dekorationerna med postern. Då får du en genomgående röd tråd för hela evenemanget.

5. Skapa en girlang med glada foton på huvudpersonen

Skapa en girlang av foton som festdekoration

Ljusslingan kan du ta fram även när det inte är jul. Häng ljusslingan mellan två punkter i vardagsrummet eller trädgården (eller där du har dukat upp för fest) och använd klädnypor för att fästa retro-bilder som har koppling till festen och du har den perfekta festdekorationen. Till exempel om du har födelsedagsfest, kan du hänga upp ett foto för varje år av ditt liv, i kronologisk ordning. Det kommer garanterat att göra några rörda 🙂
Du kan också fira en årsdag på samma sätt, med milstolpar från er relation, från den första tiden, första resan tillsammans, bröllop, barnens födelse …

6. Fototräd en unik festdekoration till borden

Fototräd som festdekoration

Dessa fototräd är mycket enkla att göra och de är verkligen en perfekt bordsdekoration, som bjuder in till samtal. Ta några grenar, använd ett hålslag för att göra hål i några retro-bilder eller svart-vita foton och bind fast dem i grenarna med band. Du kan välja antingen foton som passar festens tema eller överraska gästerna med foton på dem.

7. Trött på tråkiga menyer? Skapa tallriksunderlägg av menyn!

Tallriksunderlägg med meny

Det här har du kanske sett på restauranger, men det är enkelt att göra egna: tallriksunderlägg som visar menyn för kvällen. Om du inte vill avslöja allt utan överraska dina gäster, kan du beskriva de olika rätterna på ett roligt och hemlighetsfullt sätt. Till exempel, nedgrävda skatter (potatisar), en rosa simmare (lax), gröna ping-pong-bollar (brysselkål) … En annorlunda och rolig festdekoration.

8. Säg det med blommor

Unik vas med hjälp av etiketter Att skapa festdekorationer av blommor blir alltid lyckat. Men att sätta blommor på bordet i en unik vas blir ännu bättre! Hitta några fina vaser och skapa etiketter för bukar med en design som matchar festens tema: festlig, romantisk, klassisk … Du kan lägga till foton av gästerna eller dig själv för att göra det ännu mer personligt.

Gör sockerskålen personligDu kan använda samma idé för att dekorera sockerskålar till fikat. På etiketten visas innehållet i rätten (vitt socker, pulverkaffe, salt …) och så får du praktiska byttor som minnessak efteråt.

9. Unika dekorationsklistermärken som detaljer på servetterna

Pynta servetterna med dekorationsklistermärken

Vik servetterna i kreativa former och fäst ihop dem med ett dekorationsklistermärke. Om du vill spara tid genom att använda samma klistermärke till alla, då är dekorationsklistermärken perfekta. Dessa 24 klistermärken är alla identiska. Men om du vill göra det unikt genom att ge varje gäst olika klistermärken, med ett foto av personen eller symboler som passar tillfället, kan du använda presentetiketter. Med dessa kan du designa 24 olika klistermärken.

Hemligheten till en lyckad fest är inte bara gästernas engagemang och glädje. En unik inramning är minst lika viktigt. Och som värd har du chansen att skapa en sådan! Tänk på temat, låt fantasin flöda och ta med temat i varje detalj i festdekorationerna. Några personliga detaljer med foton som passar för tillfället blir pricken över i. Fixa en strålande fest … och framför allt: Ha kul själv!

På dagtid bloggar Karen för smartphoto, men efter jobbet dansar hon salsa eller myser med sina husdjur. Hon gillar att resa utanför Europa när hon får tillfälle. Av Karen får du instruktioner och nya idéer för hur du använder produkter från smartphoto. Ju mer originellt, desto roligare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *